Започва строителството на над 6 км от Oколовръстен път

Назад

Започва строителството на над 6 км от Oколовръстен път

Започва строителството на софийското околовръстно от „Тракия“ до ж. к. „Младост“
Започва строителството на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост", съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Изпълнител на проекта е "ГБС - Инфраструктурно строителство". Съществуващият двулентов път ще бъде реконструиран в 6-лентов с две локални платна за движение.
Трасето е дълго коло 6 км, но значително ще облекчи трафикът и по "Александър Малинов". Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез 4 пътни възела - п. в. „Стар Лозенски път“, п. в. „Патриарх Герман“, п. в. „Самоковско шосе“, п. в. „Младост“. Ще бъдат изградени 3 пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална.Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и други.Проектът е на АПИ, а Столична община дари общински имоти, за да може да започне отдавна чаканото разширение.
По договор участъкът трябва да е готов в края на 2021 г. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и средствата са осигурени от републиканския бюджет.

Започва строителството на софийското околовръстно от „Тракия“ до ж. к. „Младост“ Започва строителството на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост", съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Изпълнител на проекта е "ГБС - Инфраструктурно строителство". Съществуващият двулентов път ще бъде реконструиран в 6-лентов с две локални […]
magnifier